לשתף את אשתו בענינים אישיים של אחיו

אחי אלמן עם ילדים ונכנס בזמן האחרון בשידוכים.
באופן טיבעי משתף אותי ומתיעץ איתי.
אשתי שואלת אותי איך זה מתקדם? מתי נפגשים?
הסברתי לה שעל אף שאין כאן דברי גנאי לא נראה לי ראוי לשתף אחרים.
אני חושש להיכשל ברכילות, אולי באיסורים אחרים. היא מאוד נפגעה.מה לדעת הרב עלי לעשות?

תשובה

בס"ד

שלום רב.

אינני יודע מדוע אבל ההרגשה שעלתה בי בקריאת דבריך, היא- שלא שאינך משתף את אשתך בקורות את אחיך, יתכן שזה כלל לא מעניין אותה ברמה הזו, ההרגשה שהייתה לי היא שאתה דואג להסתיר ממנה את מה שקורה, וזאת הסיבה שהיא נפגעת, כי היא מרגישה את ההסתרה שבדברים ולא את אי השיתוף.

נראה לי שכדאי לך לשוחח עם אחיך ולהסביר לו שאינך יכול להסתיר מרעייתך את מה שאתה חווה איתו ועם תקופת השידוכים שלו, ואתה מרגיש צורך לשתף אותה בחלק מהדברים, באופן זה יקל מעליך העובדה שאינך חייב להסתיר ממנה אלא באפשרותך לשתפה במה שאתה מוצא לנכון.

בברכת השלום.

הרב יהודה ליב אוירבך

אחראי ומנהל המוקד הטלפוני של ארגון "בינת הלב"

מפקח ארצי של ארגון "מרכז החינוך"

טל. 02.6587003

נייד. 052.7643333

פקס. 02.6587006