סוף זמן אמירת ברכות ק"ש

ידוע לי כי את קריאת שמע מותר לומר בתפילת שחרית רק עד שעה מסויימת , בתקופה זו עד השעה 9.10 בבוקר. שאלתי היא האם את ברכות קריאת שמע: ברכת המאורות וברכת"אהבת עולם" אפשר להגיד עד שעה יותר מאוחרת. עד מתי מותר?
בתודה
טובה.

תשובה:

ברכות קריאת שמע דינם כמו "תפילת שחרית" וכיון שכן, אפשר עד שעה רביעית לכתחילה ["סוף זמן תפילה"], ובדיעבד עד חצות היום.

מקורות:

שו"ע או"ח סי' נח סעיף ו, ובביאור הלכה שם ובקצות השולחן סי' יט סעי יג ובדה"ש ס"ק לד.