ציצית שנקרעה ותוקנה בחוט שאינו מצמר

לפי שו"ע סימן טו סעיף ה, האם יש בעיה בציצית שנקרע הבגד מתחת לנקב הציצית ונתפר (בדיעבד)בחוט אחר שלא מצמר.או שיש בעיה גם בשימוש בציצית בדיעבד.

תודה

תשובה

אם הבגד עשוי מצמר, ודאי שאין בעיה ללובשו. אבל אם הוא עשוי ממין אחר: לכתחילה עדיף להחליף את הבגד, מכיון שאין בזה הפסד מרובה, אמנם בדיעבד בשעת הדחק, יש על מי לסמוך להקל.

מקורות

בבגד שעשוי ממין אחר, לדעת המשנה ברורה ספק הוא אם בדיעבד יוצא ידי חובה, או לא, אמנם דעת הערוך השולחן שבדיעבד יוצא ידי חובתו, ולכן בשעת הדחק אפשר לסמוך להקל כדעת הערוך השולחן.