מצות עונה

שלום רציתי לדעת האם קיום מצות עונה זה בין אם יש חשק לבעל ובין אין? והאם זה חובה לקיים זאת 2 פעמים בשבוע גם כאשר היא מניקה? ועוד רציתי לדעת אם יש חשק לבעל מעבר לזמן של מצוות עונה האם יכול או חייב לשמש? ובעצם ברצון של מי זה תלוי? ועד יוצא הרבה פעמים שאישתי מניקה ומתוך כך נרדמת ולא מתקימת המצוה האם אני חייב להעיר אותה לכך? והאם אישתי אמורה להראות לי שהיא מעונינת בכך [דהינו לגרות אותי לעניין זה} תודה

תשובה:

שלום רב.

קראתי את שאלתך, ומשום מה חשתי אי נוחות מסויימת, חזרתי לקרוא את הדברים פעם ופעמיים, והבנתי את הרגשתי.

ההרגשה שעלתה בי מתוך שאלתך היא שהינכם מתייחסים לחיי אישות ולמצוות עונה כעוד איזה שהוא פרט טכני "שצריך" להיות בחיים, מבלי יכולת של שניכם לשתף "באמת" אחד את השני במה הוא רוצה ומה הוא אוהב, מה ומתי הוא מעדיף ועל מה אין מבחינתו על מה לדבר.

בקיצור: כל ההתייחסות היא טכנית בלבד.

ומכאן השאלות – מה קורה כשאין לבעל חשק (נושא הטעון בדיקה בפני עצמו, אם זה קורה הרבה…) מה קורה כשהיא נרדמת? וכו'

מה שברור לי שלא הכינו אתכם נכון לקראת הנישואין מהו מהות הקשר הזוגי והחיבור האמיתי בין איש לאשה.

ולכן במקום לענות על שאלותיכם ולפתור לכם את הצד הטכני של החיים, אני ממליץ לכם לגשת לבר סמכא בתחום ולקבל יחדיו הדרכה מתאימה ונכונה, המיוסדת על דברי רבותינו וחכמינו ז"ל. ולהגיע לחיים מאושרים באמת מתוך אהבה ואחווה שלום ורעות.

בתפילה שדברי יתקבלו.

הרב יהודה ליב אוירבך

מנהל ואחראי המוקד הטלפוני של ארגון "בינת הלב",

מפקח ארצי במרכזי הטיפול של "מרכז החינוך"

טל. 02,6587003

נייד. 052,7643333

פקס.