טהרה כשאי אפשר ללכת למקוה

אם אין אפשרות לאישה להגיע למקווה לאחר ז' ימים נקיים, האם יש אפשרות להיטהר בבית? ואם לאו עד כמה ימים ניתן לדחות את ההגעה למקווה?

בברכה

תשובה:

חס ושלום, אי אפשר להיטהר רק במקוה כשרה וכמו שמפורש בשולחן ערוך "אין האשה עולה מטומאתה ברחיצה במרחץ. ואפילו עלו עליה כל מימות שבעולם, עדיין היא בטומאתה וחייבין עליה כרת עד שתטבול כל גופה בבת אחת במי מקוה או מעיין שיש בהם ארבעים סאה", לאחר גמר שבעה נקיים, אפשר ללכת מתי שרוצים ועד שהאשה לא רואה דם אין מניעה ללכת למקוה אפילו לאחר זמן רב.

מקורות:

שו"ע יו"ד סי' רא ס"א, לאחר ז' נקיים לא מצינו בפוסקים שכתבו שיש שלא להרחיקם מהטבילה, והוא ב' ענינים שונים.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. הוספת תגובה.

    שלום רב.

    קראתי את השאלה ואת תשובתו של הרב שליט"א, והרגשתי צורך להוסיף כמה מילים משלי.

    הנכם נמצאים במצב לא קל, מצד אחד הגיע כבר הזמן שהאשה יכולה להיטהר, וישנה איזו סיבה שאינני יודע מהי, אך האשה מנועה באופן טכני מללכת לטבול. והקושי הגדול לעבור את הימים האלו זועק מבין הדברים שכתבתם.

    אך כמתבונן מהצד ברצוני לומר לכם כמה מילים.

    יש באפשרותכם לקחת את הימים המורכבים האלו ולהפוך אותם לימים שיחזקו ויבנו ויעצימו את הזוגיות שלכם למקומות שלא הכרתם עדיין.

    אם תשכילו לקחת את התקופה לזמן משותף באופן רגשי, וגם הקושי עם הטבילה הופך להיות קושי שלכם ולא קושי שלה, להיות יחד עם הקושי, ולהעצים את הקשר הרגשי ביניכם, ע"י שיחות וזמן איכות, אזי לא רק שזה יקל את הקושי, אלא גם יבנה ביניכם משהו הרבה יותר חזק מהרגיל ביניכם. בבחינת מה שכתב רבנו יונה מגירונדי בספרו שערי תשובה "כי יהיה החושך סיבת האורה".

    בהצלחה רבה.

    הרב יהודה ליב אוירבך

    מנהל ואחראי המוקד הטלפוני של ארגון "בינת הלב",

    מפקח ארצי במרכזי הטיפול של "מרכז החינוך"

    טל. 02,6587003

    נייד. 052,7643333

    פקס. 02,6587006