תבשיל גריסים שלא בדקוהו

אני גרה במסגרת שיקומית וגיליתי שהיום לא בררו את הגריסים שהכינו מה דינם מותר לי לאכול אותם?

תשובה:

גריסים הם מוצר מאוחסן, שיש רלוונטיות גדולה לאופן ולקופת האיחסון כדי להגדירו אם הוא בחזקת נגוע או מיעוט המצוי [=10%] שנגוע.

ברור שלכתחילה חובה לבדוק. באם לא בדקו, והמוצר הוא בחזקת נגוע, וכעת א"א לבדוק, אין למוצר תקנה. ואם הוא בהגדרה של מיעוט המצוי יש לבדוק לאחר הבישול, ואם אי אפשר לבדוק התבשיל מותר באכילה.

באם נותר לך שאריות משקית הגריסים, אנא תבדקי אותה כעת, ובאם תמצאי שהיא נקייה, ובאם אין באפשרותך לבדוק לאחר הבישול [בגלל אופי התבשיל]. התבשיל מותר באכילה.

באם לא נותר מאום מהשקית יש להשתדל ככל האפשר לבדוק לאחר הבישול, ואם הדבר בשום אופן לא אפשרי, בדיעבד התבשיל מותר לאכילה.