נטילת ידיים לפני הכנת סלט

בס"ד
האם יש עניין ליטול ידיים כדין נטילה לדבר שטיבולו במשקה לפני חיתוך ירקות שטופים לסלט

תשובה:

אין שום ענין ליטול ידים לפני הכנת הסלט, כפי שאין שום ענין ליטול ידים לפני שחותכים לחם.

דין נטילת ידים לדבר שטיבולו במשקה הוא כאשר בא לאכול דבר שטיבולו במשקה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בזמנינו אין אכילת טהרות, אלא יש תקנת חכמים מיוחדת לפני אכילת פת, ותקנה זו לא תיקנו לגבי נגיעה באוכל. ברור שלכשיבנה בית המקדש ונהיה מצווים על הטהרות ההקפדה תהיה שונה.