ייצור טליתות בדוגמת דגל ישראל במפעל של גויים

עלה בראשי רעיון עסקי לייצר טליתות גדולות וקטנות בעיצובים שונים של דגל ישראל .
שאלותיי בנושא זה הינן :
1. האם ישנה מניעה הלכתית לכך שטלית תראה דומה מאוד לדגל ישראל בעיצובה .
2. במידה ואין מניעה לסעיף 1 , אבקש לדעת האם תהיה לי בעיה לייצר זאת בחו"ל במפעל שעובדיו גויים ואם כן האם ישנם פתרונות בדמות משגיח יהודי

תשובה:

אין מניעה הלכתית לייצר טליתות עם צורה הדומה לדגל ישראל מודפסת עליהן. יש לציין שהצבעים, כחול ולבן, של הדגל הישראלי, לקוחים מן הטלית המסורתי, שכן מצוות ציצית מתקיימת בפתיל תכלת משולב עם חוטים לבנים, וגם בטליתות היה נהוג לצבוע פסי כחול ולבן. גם ה"מגן דוד" הוא סמל עתיק יהודי — אם כי אינו עתיק כמו צבע התכלת — וכבר במאה ה-16 מוצאים אנו שימוש של ה"מגן דוד" בקהילות ישראל (בפראג, ועוד).

אין בעיה גם בייצור בגד כזה במפעל עם עובדים גויים. רק בנוגע לקשירת הציציות, חובה שתיעשה המלאכה על-ידי יהודי, המכוון בקשירת הציצית לשם מצוות ציצית.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. דגל ישראל מזכיר טלית ולא בכדי
    ראשי הציונות היו נגד התורה ואחת ממטרתם היתה להראות שאין חיוב מצוות ציצית והנה הדגל הוא כגון טלית ללא ציצית ושאין חובה ללכת איתה

    ככלל ההתנערות מהמצוות נחרטה על דגל ראשי הציונות

    מכאן אפשר להבין בהחלט את הבעיתיות של חלק מהחוגים יראי השמיים עם דגל ישראל ו"מלכות" חילונית בהגדרה כערך כפי שהיא היום

    לאור ההסטוריה הזו אולי כדאי לשקול את הרעיון שנית אפילו אם הוא מותר הלכתית