לתבוע גבאים ששולטים בניגוד לרצון הציבור

שבוע טוב
השם יאריך ימיכם ישנותיכם בניעימים שאלתי אם
התפללתי תקופה ממש ארוכה בבית כנסת והגבאים עובדי עירייה שהקימו את ביה"כ ועושים ככל העולה על רוחם וממש כרכוש פרטי בהמשך אדם תרם סכום מכובד וזה לאחר 15 שנים ונבנה ביה"כ מפואר וזאת בהמשך הגבאים עוד 5 שנים הקהל ביקשו לתת ולהחליף בבחירת גבאים אחירים ואכן פורסם מועד בחירות ופתאום ישבו אותם גבאים והחליטו לא לעשות בחירות נא פסיקתכם לי באופן אישי אם אפשר להתפלל שם וגם האוירה היא של דיקטטורה כמוכן האם לפנות לערכאות כי גם הרבנות המקומית לא מסוגלים לעשות מאומה נא פסיקתכם ושכרכם מן שמיא.

תשובה:

שלום רב,

יש להזמין אותם לדין תורה ואם לא יופיעו לאחר שלוש הזמנות, בית הדין יתיר לפנות לבית משפט אזרחי.
לגבי להתפלל בבית כנסת, עקרוני אין בעיה, אבל אם המריבות מפריעות לתפילה בכוונה יש להחליף לבית כנסת אחר שיוכלו להתפלל בו בכוונה.