החלפת שם מאי במאיה

שאלה:

שלום רב
יש לי בת ששמה מאי והיא חולת אפלפסיה היא בת שנה וחצי .
אומרים שהשם מאי הוא לא שם טוב . האם אתה ממליץ להחליף את השם למאיה?

תשובה:

באופן כללי, לא כל החלפת שם מהוה "תרופת פלא", צריך לדעת את סוג האפילפסיה, סיבתה ועד כמה היא חמורה ואם היא עשויה לחלוף.

השם "מאי" בדרך כלל אנשים קוראים כך משום שהילד נוצר או נולד בחודש זה, כל שם שניתן על שם חודש לועזי אינו ראוי, בפרט שחודש זה קרוי על שמה של האלה הרומית מאיה, עם כי בוודאי השם של ביתכם לא ניתן על שם האלה הזו, אך יש בזה טעם לפגם,

איני רואה סיבה לא לתת שם מאיה, או לחילופין מאירה.