לקרוא לילד על שם סבא

שלום לכבוד הרב,

שאלתי לגבי שם לילד, מתי שבני נולד בני הבכור לאחר הלידה נסעתי לבית הורי ואבי רמז לי שאנו שנוהגים הספרדים לתת שם לילד על שם הסב ולא הגבתי אני ואשתי החלטנו על שם שרצינו. כיום הילד לומד בגן חובה ויש קצת בעיות בחינוך ואשתי היקרה חושבת שיש כאן הקפדה וסברתי לה שאין כאן לא הקפדות ולא חרמות אך אנחנו מבקשים לשאול האם אפשר להוסיף שם שני לבן על שמו של הסב היקר

אודה לכם על התשובה ושבוע טוב

תשובה:

לאחר והחלטתם לתת לו שם בזמן הלידה זה שמו שנקבע בשמים, ואין להוסיף לו שם סתם, הדבר עלול לגרום לשינוי מזלו ולא תמיד לטובה, בפרט שזה "שם שני".

בעיות בחינוך שכתבת עליהם, קשה לי לחשוב איזה יכול להיות בילד בן 5, רוב הילדים בגיל הזה הם "מתמרדים" והתשובה לזה חינוך וחינוך וחינוך.

מלבד זאת חושבני שיש בזה משום פחיתות כבוד לסבא שבגיל 5 רק אז נזכרתם בזה, בעזרתו ית' ה' יזכה אתכם בבן נוסף ותקראו לו על שם הסבא.

הרבה נחת.