האם כדאי להחליף שם

שאלה:

אמרו לי כמה פעמים שאני צריכה להחליף את השם שלי.
ואני ממש מפחדת שזה כן ישנה את גורלי חלילה לרעה .
מבין השמות הללו איזה שם אני יכולה לבחור
נועה , נוי ,גאיה

תשובה:

החלפת שם לא נעשית רק במקרים קיצוניים, כגון חולי מסוכן או סכנה וכד', ואף במקרים אלו מוסיפים שם לשם הקיים ולא משנים את השם לגמרי, אינני יודע מי אמר לך דבר זה שעלייך להחליף את השם ועל סמך מה, ובאותה מידה היה צריך גם לומר איזה שם לדעתו צריך, ומאחר ולא לקח אחריות על השם החדש כנראה אינו בטוח בזה שהבעיות שיש לך אכן יפטרו אם תחליפי את השם, והסיבה שאנשים אלו לא לוקחים אחריות על שם חדש הוא משום שאכן שינוי השם יכול לשנות לטובה או לרעה ח"ו, ואם אח"כ תגלי שהחלפת וזה לא הסתדר יאמר לך אותו אדם כי גם שם זה יש לו בעיה וכו' וכו', לכן קשה לי להחליט איזה שם מתוך השמות הנ"ל ישפיעו רק לטובה.

אם הנך בטוחה בעצמך שאת רוצה לשנות את השם, אינני רואה באחד מהשמות הללו מעלה אחת על חבירתה.