מתנה לחתונה מכספי מעשר

שלום כבוד הרב,
רציתי לשאול אם מותר לתת מתנה לחתונה מכספי מעשר. (לפי הרב עובדיה)
ואם אפשר לקבל תשובה בהקדם בבקשה.
תודה רבה, ברכה והצלחה.

תשובה:

אם החתן והכלה עניים (שעדיין אין להם דירה וכל הריהוט וכסף למחיה לשנה או פרנסה קבועה) ואתה נותן להם מתנה שימושית ונצרכת, יש בכך מצוות צדקה ואפשר לכתחילה.

אם לאו, אין במתנה מצוות צדקה אלא מצוות שמחת חתן וכלה, ומותר לעשות אם היית נוהג להשתמש מכספי מעשר גם עבור שאר מצוות שאינן צדקה, או אם אמר כשהתחלת להפריש מעשר שאתה עושה כן 'בלי נדר'.

אם בחוג שלך מתביישים להגיע לחתונה ללא מתנה, אסור לתת מכספי מעשר, שמתנה כזו מוגדרת כחובה ואסור לשלם חובות מכספי מעשר.

מקורות:

עלון המשפט גליון 25 עמוד 2, גליון 30 עמודים 1-2.