כוס של קידוש שנתהוה עליה ציור נחש

שאלה:

יש לנו בבית כוס קידוש מחרסינה לבנה או משהו כזה איתה אנחנו מקדשים כל יום שישי בערב.

ביום ראשון האחרון כשאשתי שטפה את הכוס הופיע בתוך הכוס ציור של נחש ברור מאוד אשר לא יורד בשטיפה. מה משמעות הציור והאם אפשר להמשיך ולקדש באותה הכוס?

תשובה:

אין בעיה להשתמש בכוס הזו, אם הציור הזה לא מורה על שבר בצורה כזו בכוס.

אם הציור מופיע גם בתוך הכוס וגם מגבו, מסתבר שהכוס סדוקה ואין להשתמש בה לכתחילה, וצריך לעשות קידוש בכוס אחרת [אפילו אם היין לא יוצא מעבר לעבר]

במקרה ואין ציור זה מעבר לעבר, הכוס כשרה למהדרין לעשות בה קידוש, ואין מה לחוש למאומה.

מקורות:

שו"ע או"ח סי' קפג ס"ג ומשנ"ב ס"ק יא