הדלקת נרות שבת כשמתארחים אצל ההורים

שאלה:

אשה ובעל שהלכו להורים של הבעל לשבת, האם האשה צריכה להדליק נרות שבת בחדר המיוחד למשפחה שלה, או יכולה להדליק בחדר אוכל עם אמא של הבעל? האם החיוב של נרות שבת על הבית או גם על האורחים?

תשובה:

אפשר להדליק גם בחדר שנתנו לה ולמשפחתה ללון שם, וגם בחדר שאוכלים שם, יש שכתבו שלספרדים אין להם להדליק רק בחדר שישנים שם אם אין שם אור שמגיע ממקור אחר [תאורת רחוב, פרוזדור וכד'].

מקורות:

ספר כבוד השבת הלכות אכסנאי ראה שם בארוכה.