תביעה בערכאות נגד מי שמממש ערבות בנקאית שלא כדין

עד לפני חודש שכרתי דירה. בדירה זו נפגעה הדלת של המקלחת והחלפתי אותה. בעלת הדירה קיבלה את הדלת והכניסה דיירים אחרים תחתי. כעת לאחר חודש יש לה טענות על אי התאמת הדלת, ברשותה שטר ערבות בנקאית שלי שהיא מעוניינת לפרוע למרות שקניתי מכספי דלת. שאלתי האם במידה ותממש את פריעת הערבות אתבע אותה לדין רבני, או לחילופין מותר לתבוע בבית משפט רגיל.

תשובה:

יש לתבוע בבית דין שדן על פי דיני התורה. גם אם נניח שהמשכירה מממשת את הערבות שלא כדין, אין זה מתיר לפנות לבית משפט.

אבל מותר לך לעשות כל פעולה אחרת למנוע מהמשכירה לממש את הערבות. כמו כן, הנך יכול לבקש מבית דין 'צו מניעה' לאסור עליה לממש את הערבות עד שידונו בבית דין, ואם המשכירה לא תציית לצו המניעה, סביר להניח שבית דין יתיר לך לפנות לבית משפט אזרחי.