הזזת שולחן רעוע שיש עליו נרות בשבת

שלאה:

הפלטה של השולחן שלי מונחת על רגלים, והיא זזה ומחליקה לפעמים מצד לצד. בשבת יש על השולחן נרות, וקורה שהפלטה זזה עמם. האם מותר להזיז חזרה (הרגלים קבועות במקום ואינן זזות).

תשובה:

אם הנרות הם נרות שעוה או פרפין וכד' מותר להזיז את השולחן, אך אם הנרות הם נרות שמן, או נריות שנהפכות לנוזליות לאחר כמה דקות של ההדלקה, אין להזיז את השולחן עד לאחר שיכבו הנרות, אלא אם כן מזיז את השולחן בנחת באופן שלא יהיה מצב של פסיק רישא שהשמן יגיע לפתילה יותר או פחות.

כמובן מדובר באופן שיש על השולחן חלות בזמן שקיעת החמה, שאם לא כן נעשה השולחן בסיס לדבר האסור, ויהיה אסור להזיזו בכל ענין.

מקורות:

שו"ע או"ח סי' רעז ס"א ומשנ"ב ס"ק ז.