פלטה של שבת של כל השנה לפסח

לכבוד בית ההוראה.
רציתי לברר אם יש אפשרות להשתמש בפלטה של שבת של כל השנה בפסח, באופן שאני ינקה היטב עם מסיר שומנים ויעטוף את גוף הפלטה עם נייר כסף עבה.
תודה

תשובה:

הכשרת הפלטה של שבת, יש לעשותה באופן זה: לנקותה היטב מהשומנים, לחמם אותה כשעה, ולאחר מכן לשפוך עליה מעט מים רותחים, ולעטוף עם נייר כסף, דהיינו להניח שתי שכבות של נייר כסף [50 מיקרו], יש להקפיד על כך במיוחד אם מידי פעם הניחו על גבי הפלטה את החלות וכדו'.