להטריח כהן – ישראלית הנשאת למשפחת כהן

שאלה:

שלום יש לי חבר שהוא כהן ונשא אשה ישראלית האם מותר לה להטריח את אנשי בית בעלה או אסור

תשובה:

שלום וברכה

כל מה שאינו תשמיש של בזיון אלא הגשה וכדומה, יש להקל.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי’ קכח ס”ק קעה

"אם לא מחל על כך – אבל אם מחל מותר שכבוד הכהונה [כמו לפתוח ראשון או ליטול מנה יפה ראשון וכדומה מדברים שאנו מחויבין לכבדם] ניתן להם רק להנאתם לפיכך בידו למחול וליתן רשות לישראל להשתמש בו ויש מי שאומר שאינו יכול ליתן רשות להשתמש בו אא"כ יש לו איזה הנאה כגון בשכר או אפילו בחנם לאדם חשוב שהוא חפץ לשמשו ונהנה מזה אבל אם אין לו שום הנאה מזה אין יכול למחול דאע"ג דכבוד יוכל למחול שימוש ענין של בזיון הוא וטוב להחמיר לכתחלה. ולהשתמש בהם שירות בזויות בודאי יש ליזהר [מגן גבורים]:"

ונמצא שנחלקו הדעות האם כהן יכול למחול על כבודו בענין זה, וכתב שבשכר ודאי מותר, ובחינם ראוי לחשוש ולהחמיר ולכל הפחות יש להחמיר ולהמנע מתשמיש של בזיון. מסברא נראה, שכיון שיש ביניכם יחסים הדדיים, ובזה שהיא מבקשת ממנו הם יכולים גם לבקש כנגד זאת ממנה, נחשב הדבר כבקשה בשכר המותרת אף לכתחילה.