שינוי יעוד כספי צדקה

שאלה:

שלום לרב.לפני פסח נאסף סכום נאה לקמחא דפיסחא.הגבאים החליטו על דעת עצמם לשמור 15% מהסכום שנאסף לחלוקה בראש השנה .האם יש כאן חשש לשינוי מצדקה לצדקה?בתודה חנוך

תשובה:

שלום וברכה

אין רשות כך לעשות כיון שאנשים נותנים במפורש כדי לקיים את המצוה של מעות חיטין, מגבית ספציפית לנושא מסויים יש לתת לצורך שלשמו נאספו הכספים. כמובן שאם אין צורך והעניים קיבלו די והותר מותר להשאיר לזמן אחר, ודעת הנותנים לכך.