מורדת? מניעת הריון

שאלה:

שלום,
אשה שבעלה לא מקיים אתה ייחסי אישות כי לא רוצה להביא עוד ילדים. האשה מאוד רוצה, והפסידה עם אמצעי מניעה לאחר 4 שנים שהשתמשה בהם עבורו (חלפו 4 שנים מהלידה האחרונה. יש בבית בן אחד ובת אחת). האם האשה חייבת לבעלה לשים אמצעי מניעה?? או שאין עליה חובה כזאת?
בעלה טוען שהיא מורדת. היא מצידה מפסידה יחסים ולא מעוניינת עוד באמצעים.
תודה מראש

תשובה:

שלום רב,

כן. היא יכולה להיחשב כמורדת מסיבה זו. כלומר, האישה אינה זכאית לומר שאינה רוצה עוד ילדים ולסרב לקחת אמצעי מניעה ובכך בעצם היא מסרבת לקיים יחסי אישות. אבל כמובן מי שיקבע בנושא הוא ביה"ד לאחר שישמעו את שני הצדדים. אני מניח שלאישה עשוי להיות עוד טענות כאלה ואחרות.