דיני הפסקת קדיש בשנה ראשונה

שאלה:

אדם היה אמור להפסיק לומר קדיש על אביו בי"ז בערב כסליו ויצא ואמר עד כ' בכסליו עד שנזכר יש לציין שסו השנה הראשונה האם להמתין שבוע מיום שנזכר או להתחיל בכ'ד מכפי שהיה ראוי לכתחילה ? כמו כן האם נגרם נזק לנפטר מכך ?

תשובה:

ימתין שבוע וחלילה אין לחשוש לא נגרם כל נזק, אדרבה לנפטר כל אמירת קדיש מועילה, אלא שמשום כבוד המת, כדי שלא יראה כביכול אנחנו אומרים שהוא צריך כפרה רבה, מפסיקים באמירת הקדיש שבוע ולמנהג אשכנז מפסיקים לגמרי.

בשורות טובות.