האם להשאיר פרטים כשראה רכב שפגע וברח

שאלה:

אני ואישתי ראינו רכב שפוגע בחברו האם עלי להשאיר פרטים לבעל הרכב או כיון שאפשר שיגיע לבית משפט ואני עד אחד ואשתי זה עדות אשה ובדיניהם יוציאו ממנו ממון ובדין תורה עד אחד לא מוציא ממון ואשה פסולה לעדות אם כן אולי לא להשאיר פרטים תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

כעת שראית רכב שפגע וברח יש עליך חובת השבת אבדה, ולכן עליך להודיע לנפגע על הפוגע. וכל עוד שלא ידוע לך שיעשה איסור שיתבע בבית משפט, אין סיבה לבטל את מצוות השבת אבדה.

בהצלחה.

נימוקים:

לא צריך לחשוש שיהיה איסור. א. אולי הפוגע יודה וישלם ולא יצטרך לתבוע אותו.

ב. מי אמר שהנפגע יתבע בבית משפט אולי יתבע בבית דין.

ג. אם יש לפוגע ביטוח, אין איסור להעיד בעד אחד ולהוציא מהביטוח, מאחר והביטוח מתחייב לשלם גם על פי עדות של עד אחד.