תשמיש בשבעה נקיים ללא "סיפוק"

שאלה:

זוג שקיים יחסים בזמן שבעה נקיים אך שניהם לא "הגיעו לסיפוק"-צריכים לחכות או אפשר להמשיך ולספור? נניח הקיום היה ביום א' בחודש והטבילה הייתה צריכה להיות ביום ג' בלילה, כלומר אור לד' בחודש-מתי תוכל לטבול?

תשובה:

שלום וברכה

באופן כללי טעם החיוב לדחות טבילה באופן כזה הוא מחמת החשש שתפלוט שכבת זרע וזה סותר שבעה נקיים, ממילא כשאין שכבת זרע אין מקום לחשש זה ואינה יכולה לדחות טבילה, אבל מסופקני אם ניתןלסמוך בודאות שלא הוציא זרע כלל. לשיקול דעת הרב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ואם האישה נוטלת גלולות באופן קבוע מסיבה רפואית, ואין כלל סיכוי שיצא דם, כי הגלולות גורמות לכך-האם זה חד משמעי שהיא יכולה לטבול ביום הרגיל ללא דחיה כלל?