מצבים משתנים בהתקדמות בתפילה

שאלה:

בס"ד שלום לרב מאחר ואנחנו מדברים על נושא זה (תפילה) רבות…. לשימחתי הרבה הצלחתי להבין ולעלות על הגורם לשאלותיי הרבות בתפילה. כמו שהתכתבנו בעבר ארשום את מסקנותיי בקיצור: הבנתי שתהליך ההתקדמות שלי ברוחניות הוא מעייין ציר התקדמות בצורת מעגל. וכל חודש או כמה חודשיים יש אתגר חדש שה', אבא. מזמן לי. הסבר הציר: (אני מתחיל בהרגשה טובה , ואז לצערי מכל מיני סיבות שלא אפרט כאן, אני מתחיל ליפול עד שזה מגיע בציר לצד הנגדי במעגל. וזו נקודת שבר עמוק מעיין משבר אמוני – רוחני חזק!!! ואז משם אני מתחיל לצמוח מחדש. בתחילה אני מסתכל מחדש על המטרה = על מנת לתת לי מוטיבציה, לאחר מכן אני עובד במשך תקופה על חיזוק מנטלי, לאחר עבודה מרובה ומאומצת אני מגיע למצב יחסית יציב במגמת עליה!!! לבסוף, אני ממש מתחזק ומתפלל תפילה משימחה אני קורא לזה "תפילה מחייה" כיוון שהיא ממש מחייה ומשפיעה עלי למשך כל היום!!!) השאלות הרבות שלי משתנות בהתאם ל"תקופה" במעגל ולכן זה התפרש בעינך כעבודה מתוך לחץ (כשבפועל, התמקדתי בנקודת השבר העמוק) אני רוצה לעבוד על כך שלקראת התחלת וסוף המעגל והאתגר הרוחני אני יהיה במצב קבוע, ויציב הייתי מגדיר זאת "להאריך את התקופה היותר טובה!" שאלתי היא מה הרב ממליץ לעשות על מנת להיות במצב יותר קבוע? הבנתי במשך התהליך שאני מרגיש 'תקיעות' [אולי זה בא לרמז לי על חודש אלול שיש תיעות בשופר]… בפנייה בתפילה – שה', אבא רוצה שאני יתמודד לבד ואבין איך לפעול במצבים כאלו בעתיד לצערי לא הבנתי איך לטפל בסטאטר הזה, "starter" -אשמח לעיצות בעניין???? בנוסף, עלתה לי שאלה שאציג אותה משני צדדים: מצד אחד: אם אני נופל אני אומר לעצמי לא נורא אני יקום ואז אני מתייאש. ומצד שני: אם מסתכלים על זה מנקודת מבט של לא נורא העיקר שאני בתוך המעגל. וגם אם נפלתי אני עוד יקום וירים ראש!!! – זה מעודד, וככה יש פחות ריגשות אשם, וקל יותר להתחזק כי אני בהתקדמות! לסיום, כחלק מההכנה שלי לחידוש בתפילה וגם לראש השנה אני בוחר כל יום לפי הרגשות הלב איך אני רוצה שהתפילה תיהיה היום ו'על מה היא תתבסס?' זה עוזר מאוד בעבודת התפילה כיוון שאני מזהה מה יותר קל לי ומה צריך יותר עבודה אישית שלי יותר מיום… אשמח לתשובתך בברכה אריאל

תשובה:

אני חושב שאתה הולך בדרך הנכונה, העיקר להתמקד הרבה במעלתם של ישראל והזכות שיש לנו לדבר עם בורא עולם בכל מצב שאנחנו נמצאים בו, לעולם הוא מאזין לנו ועומד לפנינו בתפילת שמונה עשרה עד שאסור לעבור כנגדנו כדי שלא לחצוץ בינינו, והקירבה הזו אינה מותנית בכלום, בשום מצב בשום מחשבה בשום מעשה, זה תמיד קיים, בורא עולם תמיד איתנו הכי קרוב בעיקר בתפילה, זה מעודד ומחזק.

בהצלחה רבה ושיתקבלו התפילות.