השבת אבידה במסלול טיול

שאלה:

שלום הרב, מצאנו משקפי שמש במסלול טיול של רשות הטבע בצפון בחוה"מ פסח, התקשרנו לרשות הטבע ואמרו שכיוון שזה לא נדרש אז לשמור את זה אצלינו, והם יפנו אלינו אם ידרש. עד עתה הן לא נדרשו. אני מניח שמשקפי שמש בטיול הן דבר שאדם ממשמש בהם ומיד שם לב שאבדו, האם אפשר להסתך על כך שרוב המטיילים אינם מחזירי אבידה שכזו (גויים וחילונים) ולתלות שהמאבד התייאש? האם אפשר לצרף לכך את מה שהמאבד לא פנה לרשות וללמוד מכך שאינו חפץ בהם? ומלבד זאת, האם צורת המשקפיים והחברה שממנה יוצרו נחשבים כסימן מספיק?

תשובה:

שלום וברכה,

אם לא כתוב שם על המשקפיים, אתה יכול לזכות במשקפיים לעצמך. החברה והצורה אינו סימן.

בהצלחה.