שפיכה מחוץ לאישה

שאלה:

שלום רב, אישתי 4חודשים אחרי לידה, והצלחנו להיות ביחד בפעם הראשונה אחרי הלידה ,אישתי טרם לקחה כדורים ולכל מהפחד להיכנס להריון השפיעה הייתה בחוץ, האם זה היה תקין? בנוסף רציתי לשאול לגבי כדורים למניעת הריון האם היא יכולה לקחת ולכמה זמן? יש לנו ב"ה בת ובן והאם עברה הריון ממש קשה פיזית ונפשית. במידה ויותר אשמח להמלצות לכדורים או משה אחר ללא בעיה של כתמים. תודה רבה.

תשובה:

שלום רב,

לא, זה לא בסדר, זה בדיוק מעשיהם של ער ואונן. אפשר לקחת כדורים למניעה ולא משנה איזה כדורים, אבל מניעה באופן המתואר כאן, אסורה. אני לא יודע להמליץ על איזה כדורים שאינם גורמים לכתמים, כדאי להתייעץ עם מומחים.