נדר לתת צדקה אם יכנס לאינטרנט

שאלה:

שלום וברכה לפני זמן מה בשביל להתמודד עם הנפילות באינטרנט נשבעתי ליצרי שעל כל כניסה לאתר אינטרנט אסור אשלם כך וכך לצדקה.בתחילה זה לא עזר אך כשהעלתי את הסכום למשהו גבוה יחסית זה כן. אך עדיין היו מספר נפילות ולפעמים גם סתם כתוצאה מהקפצה של אתרים רגילים ששלחו בלי כוונתי לאתרים כאלה כפי שמצוי. אני כבר לא מודע לסכום שהצטבר לחוב ובכל מקרה הוא דיי גבוה. שאלתי האם יש אפשרות לצאת מן ההתחייבות הזאת? ואם אפשר גם בלי התרה בפניי מישהו מחמת הבושה? תודה

תשובה:

שלום וברכה

על עצם הקנס מועילה התרה בפני שלושה עם פתח וכו', אין כזה דבר בלי התרה, אלא שראה כל נדרי פרק לב הערה לו מדברי האחרונים שההתרה אינה עוקרת את הנדר למפרע אלא רק “מכאן ולהבא למפרע”, כלומר מכאן ולהבא דנים כאילו לא היה נדר, אבל מה שהתחייבת עד זמן ההתרה עליך לשלם. ולמען ה’ אל תנדור יותר!!! זה לא פתרון! לא נודרים בשום אופן!