ocd נדרים

שאלה:

שלום כבוד הרב, יש לי ocd האם נדר בכתיבה במחשב מתוך כפייתיות נחשב לנדר? תודה

תשובה:

מה שנעשה מתוך כפייתיות אינו נדר.

רפואה שלמה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. כמובן כשלא מדובר בדבר שיש בו נזק לאחרים… בורא העולם מחשיב דבר כזה כאונס, אבל לגבי נדרים יש ענין נוסף קבלה שאינה רצונית היא לא קבלה, זה נדרי אונסין נדרי שגגות וכו'.
    כמו כן הדרך להרפא היא לנהוג כך, ובורא העולם רוצה אותנו בריאים.

  2. הכוונה שאם אדם חלילה מזיק לאחרים מתוך כפייתיות למשל גוזר להם את המכנסיים, זה דבר שמצריך טיפול מידי, אין מצב שאדם יזיק לאנשים גם כשזה בא מתוך חולי.
    רפואה שלמה.