הפרת נדרים על גלישה באינטרנט

שאלה:

אשתי נדרה לא להסתכל בווטסאפ ולא לגלוש באיהטרנט כל יום עד שעה 12:00 ואח"כ לא להיות על זה יותר משעתיים. אני יכול להפר את הנדר הזה? זה יכול להיחשב עינוי נפש? או בינו לבינה אם יתכן שאני אכתוב לה הודעה

תשובה:

אני לא רואה כאן עינוי נפש ולא בינו לבינה, אדרבה, כלל לא ראוי להחזיק בבית מכשיר כזה, וככל שאשתך תמנע ממנו יותר כך הבינו לבינה שביניכם יהיה טוב יותר! זה סתם משבש לאנשים את הסדר יום ואת המערכת הזוגית המשפחתית והחברתית.

תעודד אותה להמנע מהשימוש הזה ובמקביל תעשו התרת נדרים בפני שלושה, כדי שחלילה לא תכשל באיסור חמור של נדר.