תפילין שזזו ממקומם באמצע התפילה

שאלה:

בס"ד אם התפילין החליקו במהלך התפילה וגילה זאת בסוף התפילה איך יתיחס לזה המתפלל? האם כמו ביד כהה, חשוב המצב ההתחלתי? או הכל הולך אחר הסיום? ומה יעשה המתפלל?

תשובה:

שלום וברכה

אם היה רגע אחד בו היו מונחים במקום הראוי, הרי שאותו אדם יצא ידי חובת מצות תפילין, אבל אם הוא חושש שמהרגע הראשון כבר לא היו במקום – יניח שוב… כדאי באמת במהלך התפילה לבדוק מפעם לפעם אם הם במקום.

בהצלחה