קללות ושלום בית – האם על הבת להתערב?

שאלה:

שלום כבוד הרב, בביתי יש בעיה קשה של שלום בית המלווה בקללות נוראיות שלא אומרים אפילו לאויבים. העניין הוא שאני באמצע ומכיוון שאני מתערבת בלת ברירה אני חוטאת ועוברת עברות. ביקשתי לעשות שלום בית אבל הצד השני סירב. אין ברכה בבית, יש בעיות במציאת זיווג ופרנסה. אני רווקה בת 29 ומרגישה תקיעות ולמרות כל התפילות שום דבר לא עוזר לי. מה עליי לעשות לגבי הקללות שמפנים אליי?

תשובה:

שלום וברכה

קראתי בצער רב את כאבך, אבל חשוב מאוד להסביר: את לא באמצע!!! אסוטר לך כבת להתערב בבעיות השלום בית של ההורים, לכולם מותר אבל לא לך! את הבת של שניהם והבעיות שלהם אינם ענין שלך! זה רק מזיק לך ולהם ולכל האוירה והמצב. את חייבת בכבוד שניהם ולא מתערבת.

בזכות מצות כיבוד הורים שלא פשוטה במצב הקיים, תזכי בעז"ה להקים בית בישראל עם בעל תלמיד חכם ירא אלוקים ובעל מידות טובות ומבורכות וכל טוב.

בשורות טובות ושבת שלום.