אמר את כל התפילה כולל הלכות ויעלה ויבוא ביום חול

שאלה:

חוזר בתשובה תמים שהתפלל שמונה עשרה מילה במילה ( כל מה שכתוב בסידור כולל אותיות קטנות והערות) האם יצא ידיי חובה או צריך לחזור על תפילתו? האם קיים חילוק בין קיץ לחורף?

תשובה:

שלום וברכה

ברור שאם אמר גם את ההערות וההלכות זה הפסק גמור וצריך לחזור [יתכן שהוא גם פטור ממצוות? מסופקני אם אדם בר דעת אמור לעשות דבר כזה…], אם אמר את כל התפילות, יעלה ויבוא ועל הניסים וכו', נחלקו הדעות בסו"ס קח, כיון שהוא אומר שקר גמור, אומר שראש חודש וזה אינו ראש חודש, ראה משנה ברורה שם שדעת רוב האחרונים שצריך לחזור לראש והשו"ע מיקל.

אגב גם מה שנקטו לענין שיחה או הלכות שחוזר, יש בזה כמה חילוקי דינים לדעת השו"ע בסי' קד, שאם היא שיחה מועטת חוזר רק לראש הברכה, ואם היא כדי לגמור את כולה חוזר לראש התפילה, אבל בכל מקרה אם כבר סיים צריך לחזור ולהתפלל.

בשורות טובות.