חולה עם חיתול שיש בו צואה – תפילה

שאלה:

חולה הנמצא בבית הכנסת [מרותק לכיסא גלגלים במצב לגמרי לא פשוט] ומרגיש שיוצא ממנו צואה יש לו כמובן טיטול האם יכול לענות אמן והאם מצטרף לעשרה עכ"פ לקדיש והדין לחזרת הש"ץ?

תשובה:

שלום וברכה

לגבי צואה במקומה אין לי פתרון, הדבר היחיד שמצינו שהקלו, הוא כאשר לא מדובר בחיתול, אלא יוצרים פתח צינור מהמעי למיכל אטום, שבזה הקלו בחולה שלמרות שזה עובר דרך פי הטבעת, יחשב כצואה על בשרו ומכוסה שמותר ולא כצואה במקומה.

בשורות טובות ורפואה שלמה.

מקורות:

ראה שו"ת מנחת יצחק ח"י סי' ח, וראה עוד הליכות שלמה פרק כ סעי' יד, ושבט הלוי ח"ג סי' יז.