קידוש יקנה"ז בליל שבועות שחל במוצ"ש

שאלה:

בסד שלום וברכה, מתי שותים את היין בקידוש של ליל שבועות מוצאי שבת, עם כולם או אחרי ההבדלה? מתי מדליקים נרות חג שבועות לפני הקידוש של שבועות ? תודה

תשובה:

שלום וברכה

הקידוש של ליל שבועות הוא אכן משולב קידוש והבדלה – יקנה"ז, כלומר מברכים הגפן, ברכת הקידוש, נר, ברכת הבדלה, שהחיינו, ורק אחר כך שותים את הכוס.

נרות חג מדליקים לאחר צאת הכוכבים לפני קידוש, כמובן לא באשה חדשה, אסור להבעיר אש חדשה ביום טוב, אלא מעבירים מנר קיים.

חג שמח.