מישהו פגע בי – איך להגיב?

שאלה:

שבוע טוב ומבורך כבוד הרב, ראשית תודה על המענה המהיר, המפורט והיחס האדיב. אשריכם, תבורכו. שאלתי – באם אדם פגע בי וברצוני לומר לו כמה דברים שיש בהם מעין תוכחה (כמובן בהודעה אישית ולא ברבים) וגם כדי להשתחרר מאותו אדם, אבל אבל האם אפשר לעשות זאת?

תשובה:

שלום וברכה

אין איסור להוכיח אדם או לומר לו שנפגעת ממנו, אבל לרוב זה לא מה שיועיל, רק תתקלח מריבה מיותר וחבל… הכי טוב פשוט לסלוח ולהמשיך הלאה… בחיים צריך לדעת להגמיש ולהמשיך. אם מדובר בבן זוג זה קצת שונה, לא טוב לספוג ולשמור לפעמים בסוף זה מצטרף, כדאי לפתוח את הדברים בצורה לא מאשימה ומתוך רצון לנקות ולהתפייס יפה, אבל אם זה אדם מהמעגל היותר רחב, הכי מומלץ לסלוח ולהמשיך הלאה.

שבוע טוב.