יחסי אישות כאשר יש לאישה תפרים

שאלה:

לכבוד הרב שלום, גבר דרישתו אחרי לידה עם תפרים כך שלא ניתן לקיים ביאה באופן מלא (כלומר להכניס את האיבר), כך שבמגע לפעמים יוצא זרע, האם זה מוגדר זרע לבטלה ויש להימנע ממגע שיכול לגרום לכך?

תשובה:

שלום רב,

לדעת השו"ע אבה"ע סי' כה ודאי זה מודגר כאיסור של הוז"ל. ואם אי אפשר באופן רגיל, אז אין היתר, משום שזה מביא לידי איסור. אולם לדעת הרמ"א שם עפ"י מה שביאר בשו"ת אגרות משה (אב"ע ח"א סי' סג) אין זה בגדרי האיסור של זרע לבטלה וממילא עד שהמקום יחלים מותר באופן הזה.