תפילה בכוונות האר"י

שאלה:

לכבוד הרבנים הגאונים שליטא רציתי לדעת מה המטרה של כוונות הארי למה הם נועדו והאם ראוי שתהיה שאיפה ללמוד אותם בשלב מסויים בחיים כמו כן הבנתי שהתפילה פועלת ממילא גם למי שלא מכוון בכוונות אלו אז למה צריך כוונות זכו למצוות

תשובה:

שלום וברכה

כוונת האר"י הם פנימיות ותוכן הדברים שאנחנו פועלים בתפילותינו ובקיום המצוות. כשאדם עושה משהו למטה הוא פועל בעולמות העליונים, והרעיון של הכוונות זה להבין ולדעת ולכוין לקיום אותן פעולות, שהן בעצם סדרי השפעות. ודאי יהודי חייב לשאוף לדעת את כל התורה כולה, אלא שלא קופצים מדרגות… צריך להיות ראויים.

מי יתן ונזכה!

הצטרף לדיון

תגובה 1