תפילה בלי תפילין

שאלה:

בסד שלום לכבוד הרב האם ישנה אפשרות בבוקר שאני אניח תפילין יקרא קריאת שמע והדברים שצריך עם התפילין יוריד אותם ילךך לבית כנסת להשלים התפילה של עמידה והשאר ללא תפילין תודה על המענה

תשובה:

שלום וברכה

אינני רואה טעם לשנות ממנהג ישראל?! אם יש איזו בעיה של חולי מעיים שלא מאפשר להניח תפילין מעבר לכמה דקות בגוף נקי, ניתן כך לעשות, אבל אם אין בעיה כזו, ודאי יש להניח תפילין כל התפילין ולשמוח במצוה הגדולה שהמזדמנת לנו כל יום, כל רגע עם התפילין הוא מצוה.