בצל בשרי במעבד מזון פרווה

שאלה:

שלום חתכתי בצל בסכין פרווה וריסקתי אותו במעבד מזון, במעבד מזון זה ריסקתי בעבר בצל שחתכתי בסכין בשרית. האם הבצל נהיה בשרי ? השאלה היא שחתכתי פשטידה חמה שיש בה מבצל זה בסכין פרווה , האם סכין נהיית בשרית. ומה הגדר עד כמה אומרים בבצל שהוא בולע

תשובה:

שלום וברכה

לדינא, בדיעבד יש להקל שהמעבד מזון אינו נעשה בשרי [אף שלכתחילה אכן ראוי להגעילו כדי להחזירו למצב פרווה]. הסכין בה חתכת את הפשטידה זה כבר שלב נוסף והיא ודאי פרווה.

מקורות:

דעת המגן אברהם סי’ תנא ס”ק ל שכאשר חותכים בצל חריף הבצל לא רק מושך טעם מהסכין אלא גם מבליע בו מטעמו, וממילא הוא נהיה כדין הבצל והבלנדר בשרי וכך גם בשום, אולם, האבן העוזר חולק וסובר שהוא רק בולע ולא מבליע, וכדבריו פסק בשו”ת מהרש”ג ח”ג סי’ לט. לכתחילה יש לחשוש לדעת המג”א ובדיעבד יש להקל, אבל ודאי אסור לטחון יחד וגם לא לעשות כן לכתחילה.