מוכן לישבע בהיתר עיסקא

שאלה:

שלום וברכה מכיון שהיתר עיסקא מבוסס על פטור משבועה, מה הדין במקרה שהלווה בעיסקא מוכן לישבע שלא הרויח כלום, כי באמת גלוי וידוע שהפסיד במקרה הזה. תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר מקבל העסקה אומר שמוכן להישבע שלא הרוויח, ניתנת לידו האפשרות להישבע בבית דין. אך יצטרך לחפש בי"ד שיסכים להשביעו. בחז"ל מובא שכאשר יש שבועה, ח"ו יכול להגיע סכנה לנשבע ומשביע ולבית דין שמשביעים.

השבועה תועיל על הרווח ולא על הקרן, מאחר ועל הקרן יש להביא עדי שלא הרוויח את הקרן.

בהצלחה.