שכירות בדירה שנקנתה אך עדיין לא נמסרה החזקה בה.

שאלה:

קניתי דירה ונכנסתי לגור בה לפני שסיימתי לשלם את מלוא התמורה ועל כן סוכם שאשלם דמי שכירות. עכשיו סיימתי לשלם את מלוא התמורה על הדירה אך חלפו עוד כמה שבועות עד שפרעתי את דמי השכירות שסוכמו. המוכר טוען שעלי לשלם לו שכירות גם על התקופה הזאת שבין גמר התשלום על הדירה לפריעת החוב של השכירות , ואילו אני טוען שברגע שסיימתי לשלם על הדירה הדירה שייכת לי ולכן אינני צריך לשלם על המגורים בה. ודמי השכירות רובצים עלי כחוב שאני חייב לפרוע אך אינם קשורים למכירת הדירה ואינם מעכבים את חלות בעלותי עליה. ושאלתי היא: עם מי הדין?

תשובה:

שלום וברכה,

ברוב החוזים מופיע סעיף שמתנה שמסירת החזקה תיעשה בסיום התשלום. ולכן אם יש סעיף כזה מותר למוכר לדרוש תשלום שכירות אם הדייר נכנס לדור לפני סיום התשלום. ואם אין סעיף כזה הדירה שייכת לשוכר מיד בתחילת התשלום, ואם לוקח מהקונה תשלום על דמי שכירות חל איסור ריבית.

בשאלה שלך שסיימת את תשלום השכירות הרי הדירה שלך. ואם המוכר רוצה לקבל עוד חודש שכירות עבור איחור תשלום דמי השכירות, חל איסור ריבית, מאחר שלוקח תוספת שכירות עבור איחור התשלום – ואסור לשלם זאת גם אם הקונה יסכים.

בהצלחה.