האם מותר להזדהות עם מספר טלפון פיקטיבי

שאלה:

אני רוצה להתלונן בעירייה בצורה אנונימית אך הם מבקשים מספר טלפון שם, ות.ז. וכו' האם מותר לי לתקוע איזה מספר כלשהוא. או שאני צריך לחוש שהם יתקשרו אל המספר הנ"ל ויבררו על התלונה וכך אולי אני אגרום צער לאדם כלשהוא. יצויין שלא ברור שהם יתקשרו לברור על התלונה, רק בשביל הפרוצדורה הם מבקשים את כל הפרטים. [לעניין מספר ת.ז. שהם מבקשים אוכל לתקוע מספר ת.ז. של אדם שנפטר כבר…]

תשובה:

שלום וברכה,

אין סיבה לאסור לשלוח פרטים פיקטיביים, אין כאן גזל, וגם לא גנבת דעת – הם יבינו שהמתלונן לא רצה להזדהות. הספק אולי האדם שיתקשרו אליו יצטער, א. לא ברור שיתקשרו. ב. אין שום צער אם ישאלו אותו אם יתלונן ויאמר שזו טעות.

שבוע טוב.