ייעוץ, הטיפול באב מעמסה גדולה כלכלית

שאלה:

שלום לכבוד הרבנים שליטא רציתי לשאול איך עליי לנהוג במקרה הבא אשתי השם ישמור אותה משכירה לאביה דירה שנים רבות אביה הוא מקבל קיצבה אך מפזרה על דברים שלו אישים ויוצא שהדירה והכול נופל עלינו ואשתי תמיד במתח ורצה לכול סידוריו שהוא יכול לעשות בעצמו אך לא אכפת לו ויוצא שאשתי תמיד עצבנית מודאגת ועוד אני משתדל לעזור לה הרבה בממון והקשבה אך קשה כי אנחנו משכירים שתי דירות לנו ולאביה ואני כבר בחובות וקשה מאוד ויותר קשה הלחץ שאשתי נמצאת בו מהממון כי היא באה הבייתה עייפה עצבנית וקשה לה וכואב לה שאביה לא עוזר לה ולא מרחם עלייה ויוצא שביתנו גם מדרדר לאט לאט מה עליי לעשות עוג

תשובה:

שלום וברכה

קשה לי מאוד לייעץ כיון שהענין מורכב וצריך להכיר את כל הפרטים הרבה יותר מקרוב. אבל באופן כללי אם יש יכולת כל שהיא לאב להתפרנס או לממן את דירתו וכו', אין כל הגיון בעולם שאתם תפרנסו אותו, גם במצות כיבוד אב נאמר בגמרא שהכיבוד יהיה מכספו של האב ולא מכספו של הבן, בפרט שאתם לא עומדים בזה ונכנסים לחובות. שום טובה לא תצמח מכך ששלום הבית שלכם ושמכת החיים תדרדר מחמת הטיפול הזה באב. לכן כדאי מאוד להתייעץ עם רב מקומי שמכיר אתכם, שיכנס לתמונה, ויסביר לאב שאין לו כל רשות ליפול עליכם למעמסה ככל שהוא מסוגל לטפל בעצמו באופן חלקי או מלא, ולמצוא כל דרך לפתור את הענין הזה באופן שתוכלו לקיים מצות כיבוד אב בשמחה.

תעזרו באדם מבוגר בעל סמכות בסביבתכם הקרובה.

בהצלחה