החזרת מכשיר חכם שניתן בטעות ע"י החברה

שאלה:

הזמנתי מחברת תקשורת ישראלית אוזניות לטלפון החכם שיש ברשותי ובטעות בתוך המשלוח אותה חברה שלחה לי בנוסף לאוזניות גם פאלפון חכם ניסתי ליצור קשר עם החברה ו/גם עם סניפי החברה הם אמרו לי דבר שיצא מהם לא חוזר וגם אם אני אחזיר את זה לאחד מסניפי החברה קרוב לודאי שאחד העובדים יקח את זה לעצמו מכיון שדבר שיצא ממשרדי החברה לא חוזר ובפרט שאין רישום שניתן מכשיר חכם אלא נרשם שרק ניתנו אוזניות השאלה היא האם זה נקרא טעות ישראל או אבדת ישראל הנפק"מ היא בטעות ישראל לכאורה זה חוזר [אין למי להחזיר] או נימא שזה אבדת ישראל ואז אם כל גדולי ישראל אסרו את זה אז חייב לנפצו ולחילופין האם אני יכול למכור אותו לגוי?

תשובה:

שלום וברכה,

לא זכיתי להבין מה ההבדל אם זה טעות ישראל או אבדת ישראל.

אם החברה מודיעה לך שמה שיצא לא חוזר ואין אפשרות של החזרה, נחשב להפקר והמכשיר שייך לך, ותעשה איתו הטוב בעיינך.

בהצלחה.