למה חוששים בוסת שאינה קבועה?

שאלה:

שלום וברכה
אישתי קיבלה מחזור לאחר 28 יום, ולאחר מכן לאחר 26 יום, ולאחר מכן שוב לאחר 26 יום.
האם אנחנו צריכים לפרוש לאחר 26 יום? או שאין חזקה, ולא צריך לפרוש לאחר 26 יום?
מתי כן צריך לפרוש חוץ מהיום ה-30?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

יש כאן טעות בשאלה, כלומר ברור שהיא צריכה לפרוש לאחר ה26 כדין וסת שאינו קבוע! ההבדל הוא רק שאם היא קובעת וסת הוא לא נעקר אלא בשלוש פעמים שלא ראתה בו, אבל בפעם הבאה אחרי וסת שאינו קבוע ודאי יש לחשוש. למעשה יש לחשוש כל חודש כשהוסת אינו קבוע לשלושה זמנים עיקריים: א. הפלגה שזה ה26, ב. לעונה בינונית שזה ה30, ולעונת החודש שזה התאריך העברי, לפעמים זה בשלושים ולפעמים בשלושים ואחד. יש דות לחוש גם ל28 כי הפלגה קצרה אינה עוקרת ארוכה.  כל החששות מעיקר הדין זה רק באותה עונה שקיבלה מחזור, יום או לילה, אלא שיש בזה מנהגים שונים. כתבתי מאוד בקצרה ומלמעלה כי אני רואה שאתם ממש לא מספיק בענין ויש ללמוד זאת בצורה מסודרת! כדאי לפנות להדרכה אצל הרב המקומי או אירגון נר לאלף וכדומה.

בהצלחה רבה.