אבל – תפילה בלי קדישים בנץ החמה או לפני הנץ עם קדישים

שאלה:

רציתי לשאול מי שנמצא בתוך שנת האבל על אמו והוא בן יחיד ששומר תו"מ ואומר קדיש, והתעוררה בעיה שהוא צריך לצאת בשעה 7:00 בבוקר לעבודה, ובימים אלו הנץ מאוחר כך שהוא נאלץ לצאת לאחר "ובא לציון" ומפסיד את אמירת הקדישים של סוף התפילה, ושאלתו, האם עדיף שיתפלל במניין מוקדם שמתפללים קודם הנץ וכך יספיק לומר קדישים, או שעדיף להתפלל בנץ ולא להקדים אף שיאלץ לצאת מוקדם ולהפסיד את הקדישים,
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

עדיף להתפלל בנץ שאז התפילה היא לכתחילה, אין כל ענין להתפלל תפילה שהיא בדיעבד כדי לומר עוד קדישים. אלא שבאופן זה יש לי שתי המלצות: האחת כמובן להגיע בזמן לתפילה להספיק לומר את הקדיש דרבנן שלפני התפילה שהוא גם חשוב מאוד. המלצה שניה, אם המנין שלפני כן נגמר לפני שמתחילה התפילה שלכם, תגיע לפני התפילה ותאמר עוד קדישים במנין שלהם.

בשורות טובות.