חוב שישם שקוזז משותפות של עסק – ריבית

שאלה:

בתי קונה דירה להשקעה ואני משתתף אתה – האם צירך לשלם לה שכר על עסקא, אע"פ שהיא אינה טורחת בהשקעה הזו, חוץ מלהעביר כסף לקבלן ולקרוא מיילים שלו? שאלה נוספת: פעם הלוותי לה כסף שהיא עוד לא החזירה. אם אני רוצה לצרף סכום זה לחלק השותפות שלי – האם היא צריכה תחילה להחזיר לי אותו, כדי שלא ייראה כרבית מכאן ואילך או שאין צורך בזה, ודי לומר לה שהמלווה ייחשב כמושקע בעסקא?

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר אתה שותף עם ביתך בעסק, אינך צריך לשלם לה על הטרחה, אלא לפי החלטתכם.

2. אם אתם מחליטים שמכאן והילך יינתן ריבית על ההלוואה, צריך היתר עסקה. אבל אם אתם נהיים שותפים, והיא הוציאה הוצאות, ואתה צריך לשלם חצי מההוצאות שהוציאה, ובמקום להביא לה כסף אתה מוחק את החוב הישן, נחשב שעכשיו הבת פורעת לך את החוב בהוצאות שהוציאה, ואינכם צריכים היתר עסקה, ואין כאן ריבית.

בכל מקרה מומלץ שתעשו היתר עסקה ביניכם, וגם בין האנשים שאתם משקיעים.

בהצלחה.