לדרוש הנחה בשכירות דירה כשמשלם מראש

שאלה:

שלום כבוד הרב
יש מישהו שמשכיר דירה ב5500 ש"ח לחודש והוא רוצה תשלום מראש על כל השנה , דהיינו 66000 ש"ח. הוא רוצה תשלום מראש בגלל שהוא צריך את הכסף. אני קצת מעוניין בדירה. השאלה שלי האם אני יכול להגיד לו ככה: או שאני משלם מראש 5200X12, דהיינו 62400 או שאני משלם לך כל חודש 5500.
אם אשלם לו מראש אצטרך לקחת הלוואה בנקאית ואז יהיו לי ריביות ולכן חשבתי על האפשרות של להוריד לו ל62400.
האם הדבר מותר או שמא אסור משום ריבית.

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

בקנייה שאדם חייב לשלם מראש את כל התשלום, אסור להעמיד שתי מחירים – זול למזומן ויקר לתשלומים. אך בשכירות בתים שאין חובה לשלם מראש אלא כל חודש בחודשו, מותר לסכם על שתי מחירים. ולכן מותר להתנות שאם ישלם הכל מראש יוזיל לו את המחיר, ואם ישלם מידי חודש יצטרך לשלם יקר יותר.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו”ע יו”ד סימן קעו סעיף ו.