מעשר כספים למי שהכנסותיו מצומצמות / נדרי צדקה בלב

שאלה:

רציתי לשאול לגבי חיוב מתן מעשרות, זה חובה? גם לאנשים עם משכנתא והלוואות ובלי תמיכה כלכלית מצד ההורים? (גם אני וגם בעלי עובדים). ושאלה נוספת, קבלתי על עצמי לתת לצדקה סכום מסוים למישהו מסוים, אני יכולה לתת את הסכום הזה בסוף לנזקק אחר או למי שחשבתי לתת בשעת המחשבה לתת צדקה?
תודה רבה

תשובה:

על גדר חיוב מעשר כספים ראי כאן.

בנוגע לאדם שהכנסותיו לא מספיקות לו למחייתו, מחמת המשכנתא והשכר הנמוך וכדומה, אם אכן אין לו כדי קיומו הרגיל בצורה סבירה, הוא פטור ממעשרות, ראי בענין זה כאן.

נדרי צדקה שבלב נחלקו הפוסקים אם יש להם תוקף, ולכן יש לחשוש ולהחמיר בענין זה שלא לשנות לעני אחר, ראי כאן מאמר רחב בענין זה.